miercuri, 23 februarie 2011

Acustic EL NEGRO si Cvartetul Cantabile

Republika Verde prezinta vineri, 18 martie 2011 concert ACUSTIC EL NEGRO si Cavrtetul Cantabile.
Construit pe atmosfera roots a sunetelor acustice, este poate cel mai ingrijit concert EL NEGRO din ultima perioada, Cvartetul Cantabile aducand alaturi de spiritul neconventional al trupei, un plus de eleganta, sunet si culoare pura, izvorata din inceputurile muzicii ‘ne-elecrificate’.
Este cel de al doilea concert EL NEGRO ACUSTIC in cei 11 ani de activitate ai trupei, caracterul neconventional al combinarii muzicii reggae impreuna cu un cvartet de coarde fiind deja principala atractie a evenimentului.
Se vor mai alatura trupei numerosi alti artisti prieteni din lumea artistica romaneasca si nu numai.
Si pentru ca o astfel de abordare cerea o locatie speciala, trupa s-a orientat catre un fost cinematograf, actualmente o moderna si echipata sala de concerte. Este vorba de Wings Club, co-parteneri ai evenimentului care sprijina proiectul printr-o punere in scena aparte.
Concertul este preluat atat audio cat si video pentru un material discografic ulterior.
Bogdan Negroiu, solistul EL NEGRO declara: “ Concertele acustice sunt un imens exercitiu de sinceritate muzicala si probabil de aici si interesul urias al publicului, care simte rezonanta ta si i se alatura implicit. Nu te poti ascunde, e ca si cum ai canta in slip si fara inhibitii. Ei bine, pentru ei, publicul nostru de republikani aparte, la acustic EL NEGRO o sa cant gol…”
Republika Verde este cel mai nou crew de atitudine urbana si muzica reggae pe care trupa EL NEGRO l-a infiintat, la care s-au afiliat oameni simpli, artisti de gen si care simt nevoia de o Republika Verde, ca o alternativa a exploziei de prost gust din Republica Romania.
Republika Verde este si numele emisiunii online de muzica reggae de pe radio3net.ro, prezentata de EL NEGRO.
Biletele cota 20 lei si se gasesc la intrarea in Club Wings (Str. Mihai Eminescu nr 127) in seara concertului.
Pregatiti-va pentru o seara gold, in care impresionanta voce a lui Bogdan Negroiu se va armoniza cu suntele de viori si chitari reci, toba se va imprietenii cu sunetul de saxofon si viola, vocea Helennei se va aseza catifelat peste bass-ul acustic, iar toate acestea se vor completa cu partitura vocala a publicului ce va striga din nou, specific reggae: “Oyo”!



DEBUT STELA POPESCU LA REPUBLIKA VERDE ! (vezi minutul 40)

DEBUT STELA POPESCU LA REPUBLIKA VERDE ! (vezi minutul 40)
Arhiva Republika Verde din 23 februarie 2011.

Enjoy !




http://www.republikaverde.ro

Recomandam: WEBCAM HI-FI la Tralala !

marți, 22 februarie 2011

Arhiva emisie Republika Verde | 22.02.2010

Arhiva emisie Republika Verde | 22.02.2010 Ragana Live @ In Dub With Trust: EXCLUSIVITATE Video Republika Verde



miercuri, 16 februarie 2011

Ora verde la RADIOUL NATIONAL NATIONAL DE REGGAE

Ora verde la RADIOUL NATIONAL, arhiva emisie Republika Verde din 16 februarie 2011. Enjoy!



Dub a la Cluj | Ragana si Webcam HI-FI live in Ro.

Republika Verde RECOMANDA: 
Cluj, 2 evenimente dub pe care nu trebuie sa le ratezi, afisele spun tot.


        facebook event Ragana                 facebook event WEBCAM HI-FI



marți, 15 februarie 2011

Emisie REPUBLIKA VERDE | 15 februarie 2011

In Dub With Trust

Editie speciala REPUBLIKA VERDE de marti, 15 februarie 2011 | In Dub With Trust
Invitat in studio, Robert Zaharia (Kaya Foundation crew)
Enjoy !



RECOMANDAM: In Dub With Trust

IN DUB WITH TRUST inseamna 10 ore de muzică, construite de 18 artiști, vor fi împărțite între trei trupe live Ragana ( Polonia), iLLBiLLY HiTEC ( Germania), Kaly Live Dub ( Franța), și două Dj seturi realizate de Dani (warm-up) și Matze (after party).

CONCURS !
Republika Verde ofera 2 invitatii single la evenimentul "IN DUB WITH TRUST" de sambata, 19 februarie 2011, Bucuresti, Atelierul de Productie.
Trimite mail la republikaverde@gmail.com si raspunde la intrebarea: "Care e tara de origine trupei Kaly Live Dub si in ce an s-a lansat proiectul?"
Termen limita vineri, 18 februarie 2011, ora 16.00, apoi tragem la sorti.
Prima invitatie este oferita miercuri, 16 februarie la REGGAE RADIOSTATION REPUBLIKA VERDE, in direct pe net intre 12.00 - 13.00 la www.radio3net.ro
 Castigatorii concurului Republika Verde cu 3 invitatii la In Dub We Trust sunt: AmonRa, Alexandra Calin si Kendama Facebook, de la ultimii 2 inca mai asteptam un mail cu datele de contact.Asteptam un replay de la cei 2, daca nu vine pana in ziua evenimentului la ora 16.00 extragem alti 2 participanti.


PREZENTARE:
Kaly Live Dub (Lyon, Franța) este una dintre cele mai vechi si reprezentative trupe de dub din Franța. Cu o istorie de 16 ani pe scena muzicală, cu 10 albume pe piață, nenumarate concerte și prezențe la festivaluri, cei 6 muzicieni vor prezenta ultimul lor album Lightnin’ the Shadows.

Kaly sunt pioneri ai dub-ului francez, iar aceasta se poate traduce printr-o largă prezență de influențe din genuri precum hip hop, electronica și dubstep.

Ragana (Kraków, Polonia) cântă o muzică menită să aducă aminte de conștiința colectivă, de omul de lângă noi. Cu ritmuri clasice de reggae și roots, Ragana este una dintre cele mai cunoscute trupe de reggae / dub din Polonia.

Ultimul lor album „A long delay ago” este chiar o introducere a sound-ului regăsit pe material. Peste delay-uri și reverburi care dau o putere extraordinară bass-ului și tobelor reci, descoperim vocea plină de armonie a solistei trupei, Jagha.







iLLBiLLY HiTEC (Berlin, Germania) este una dintre cele mai promițătoare trupe de electro-break-dub de pe scena germană de profil. Muzica lor combină ritmuri de dubstep, jungle, breakbeat, hip-hop și reggae. Acordul tobelor live, sunetele electronice și vocea puternică a Mc-ului definesc sound-ul eclectic al trupei. Primul lor EP, “BadBoyBass”, ieșit în iunie 2010 semnează colaborări cu Brother Culture, Marlene Johnson, Longfingah și Emanero.



 

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Polonez, Creative Media Agency și Young Minds;și cu suportul partnerilor media – Kamikaze, Șapte Seri, Kaya Foundation, Feeder, Republica Verde, So Fresh, Muzică Bună, Metropotam, Tilllate, Groove On și Veioza Arte. 

Atelierul de Productie este unul din cele mai noi și mai încăpătoare spații de evenimente din București. În momentul de față Atelierul de Producție se află într-un amplu proces de reamenajare ce cuprinde sunet, lumini, bar, ambient iar evenimentul este primul dupa noul set-up


Reggae, Dub, Jungle, Dubstep, Ragga, Big Beat, Hip Hop, Electronica
BUCUREȘTI 19 februarie, orele 21, ATELIERUL DE PRODUCȚIE (Splaiul Unirii 160).
35 de RON până la ora 24, 45 de RON după ora 24.

luni, 14 februarie 2011

Fresh Republika Verde ! WEBCAM HI-FI in Romania !

Miscarea reggae din Romania da semne pozitive, se misca, se balanseaza...

Republika Verde anunta stiri prospete, pe surse (reggae),  
3 concerte cu WEBCAM HI-FI in Romania:
Timisoara 25 februarie, Cluj 26 februarie si Bucuresti 27 februarie 2011.

Detalii in curand, urmariti si emisiunea Republika Verde - Reggae Radiostation de marti 15 februarie 2011, ora 12,00 - in direct pe net, avem invitat special din lumea dub !
WEBCAM HI-FI OFFICIAL.

marți, 8 februarie 2011

EL NEGRO LIVE - 12.02.2011 - Music Hall


Avem un club nou in oras, se numeste Music Hall iar El Negro sunt invitati sa sustina un concert sambata 12 februarie 2011.


Va invitam din nou in REPUBLIKA VERDE pentru evenimentul LOVE IS THE SOLUTION - EL NEGRO - LIVE!

Facebook Event

Music Hall
Nicolae Titulescu nr 171
Bucuresti, Romania

Vino sa petreci pe ritmuri de reggae alaturi de El Negro si de Everplay (rezident).
Locuri limitate - 320. Intrarea 20 lei.
Rezervari: 0736 94 16 55. Bilete pe www.biletoo.ro si la magazinele partenere celor de la Biletoo!!!

CONCURS ! Republika Verde si El Negro ofera o invitatie pt 2 cetateni, la concertul El Negro de sambata, 12.02 2011 de la Music Hall.
Scrie-ne la republikaverde@gmail.com si raspunde-ne pana pe 12.02 2011, ora 12.00 : Din ce piesa El Negro este versul "Love Is The Solution", apoi tragem la sorti.
UPDATE: Castigatorul concursului este Calina din Ploiesti. Felicitari
 www.elnegro.ro

Concurs: Iti dam bilet la Timisoara, Mr Levy LIVE !

 

CONCURS REPUBLIKA VERDE: 

Scrie-ne pe republikaverde@gmail.com care este cea mai vizionata piesa pe Youtube de la Mr Levy si primesti o invitatie de 2 persoane de la REPUBLIKA VERDE la Concertul Levy de la TIMISOARA - 10 februarie 2011 din Life Pub. 


Lasa-ne datele de contact si tragem la sorti.

Temen limita: 9 februarie ora 22.00

Succes !

Arhiva Republika Verde - 8 februarie 2011

Arhiva Republika Verde - 8 februarie 2011

RECOMANDAM: Summerjam 2011

RECOMANDAM: ROTOTOM SunSplash